tisdag 28 juli 2015

Ännu en natt vid klubbvattnet

Efter mitt bompass vid klubbvattnet sist hade jag svårt att släppa det, så jag planerade in ännu en natt förra veckan i hopp om att lyckas lura en karp. Sist hade jag några pip men lyckades inte kroka någon fisk, så det var dags att ändra lite på riggarna. Jag kortade ner dem något och gick även över till flytande fejkmajs från Enterprise Tackle som krokbete, dessa fakemajs finns även hos Metebolaget.se. Jag valde att fiska med en kd-rigg och en pop up rigg. Jag skippade boilies den här gången och använde istället pellets och partiklar.

Jag knöt nya riggar redan på onsdagen och fixade i ordning med mäsk och prylar på torsdag eftermiddag, sen var det bara att åka hemifrån strax efter 17:00. Väl framme vid sjön drygt 1 timme senare så satte jag mig en stund och kollade över sjön om jag kunde se någon rörelse, men det blåste ganska hård västlig vind så det var svårt att se något. Bestämde mig för att fiska på höger sidan av sjön då vinden blåste mot den sidan. Efter jag fått ordning på grejerna och valt mina platser så var det bara att mäska upp och sen kasta ut mina riggar. Klockan hade hunnit bli 19:30, jag satte mig i stolen och drack en folköl och fortsatte spana ut över sjön, såg en fisk inne bland näckrosorna på högra sidan vilket höjde mina förhoppningar.


En stund senare var det dags att slå upp tältet, den här gången hamnade det en bit ifrån vattnet då det blåste ordentligt och jag kunde få lite vindskydd från träden.

JRC Contact

Klockan tickade på och vinden lugnade sig lite medan mörkret kröp fram mer och mer, Ett par koppar kaffe och några kex smakade gott när det började bli svalare ute. Fast det var ändå en fin kväll.


Vid 23:00 valde jag att krypa ner i sovsäcken och lyssna på lite radio, utsikten från tältet var perfekt med uppsikt över spön och sjön. Jag somnade gott men vaknade till av ett pip i larmet vid 03:30, men det blev bara ett pip. Konstaterade att det var ganska kallt så jag drog igen sovsäcken ordentligt och kröp ihop och somnade om. En och en halv timme senare blir jag väckt av ett skrikande larm, jag flyger ut ur sovsäcken, hoppar i mina foppatofflor och tar mig snabbt ur tältet och ner till bryggan. Det skriker i min baitrunner och jag lyfter snabbt spöt med kd-riggen på och möts av bra motstånd. Fisken valde att gå rakt ut i sjön och hade hunnit ta en del lina. Men jag kunde snart få in den mot håven, men självklart göra den ett par envisa flyktförsök och slirbromsen får jobba och adrenalinet pumpar i kroppen. Tillslut kan jag ändå lyfta håvnätet runt fisken. Äntligen, första karpen är landad. Jag tittar ner i håven och ser en fin fisk.
Adrenalinet övergår till fiskfrossa, en underbar känsla!
Karpen vägs till 6.51 kg, ingen jätte men otroligt fin. Den får ligga en liten stund i slingan och vila sig innan den snabbt simmar tillbaka ut i sjön, även det en helt underbar känsla!När jag fått ordning på fiskefrossan och adrenalinet lagt sig inser jag att det är rätt kallt och jag är dyngsur om fötterna, så på med lite torra och varma kläder innan jag lägger ut mina riggar igen och lägger ut lite mäsk över mina platser. Den här gången använde jag Massive Baits pellets i olika storlekar och deras Red hallibut och Krill, dessa pellets tycker jag är väldigt bra och prisvärda och jag använder dem till nästan allt mitt fiske. Sen hade jag även i en påse StarFish - Ready-To-Go Grain Mix, resten av mixen bestod av fodermajs, vanligt majs och chilihampafrön. Pellets och Ready-To-Go Grain Mix finns hos Karpfiskebutiken.se.

När allt är på plats igen så sätter jag mig vid tältet och fixar i ordning dagens första kopp kaffe, jag inser nämligen snabbt att jag inte kommer somna om. Det är en kall men fin morgon och kaffet smakar otroligt bra där jag sitter i min stol och bara njuter av stunden.


När jag suttit där i kanske en timme så kommer det en fågel och landar på ett av mina spön, jag får fram kameran och hinner ta ett kort innan de flyger igen. Tyvärr blev inte bilden så bra men jag tycker det ser ut som en kungsfiskare. Någon annan kanske vet?

Kungsfiskare

Jag sitter kvar till 10:30 innan jag får avsluta mitt fiskepass och köra hem igen. Larmen höll sig tysta resten av morgonen, men det spelade inte så stor roll då jag var mer än nöjd med mitt pass. Fast snart ska jag tillbaka igen i hopp om ännu fler karpar.

2 kommentarer:

 1. Engagerande text, fina bilder & välskrivet. Jag är pepp på att ge mig ut i meteträsket & dina detaljer utöver fiskarna inspirerar!
  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för de fina orden! Kul att du blir inspirerad och att alltid roligt att man kan få in fler i meteträsket!

   Radera

Configuration After installing, you might want to change these default settings: