Om


OM MIG

Jag heter Christian Svensson är 35 år och bor strax utanför Tingsryd i Småland ihop med min sambo och våra två barn. Men från början kommer jag från Östergötland, universitetsstudier tog mig till Växjö och min kära sambo tog mig till Tingsryd. 

Fiske och naturen är något som intresserat mig så länge jag kan minnas. När jag var runt 10 år tog man cykeln till sjön så ofta det gick för att fånga sig en gädda eller abborre, men när man blev något år äldre så var det annat som fick mer uppmärksamhet och fisket hamna lite i glömska. Men det har legat där och grott i bakgrunden, så för något år sedan började intresset öka igen. Man begav sig ut på sjön med spö o draglåda för att fånga sig en gädda eller abborre. Men jag hittade inte riktigt den där passionen i metoden spinnfiske, så jag tänkte att jag ska testa att meta en gång. Sagt och gjort, iväg åkte jag med en burk majs och tänkte se vad man kunde fånga. 
Jag satte ett fint majskorn på en 10ans krok som för övrigt var väldigt liten i förhållande till vobblers och jerkbaits som jag var van vid då. Nu var det bara att kasta ut och vänta, efter ett tag så nappade det och jag gjorde mothugg, säkert i stil med gäddfisket! Det tog stumt och linan rasslade ut från rullen och jag tänkte vad tusan är detta? Adrenalinet pumpade ur mig och efter en stunds fight kunde jag håva en grön skönhet till sutare! 
Från den stunden blev jag såld, jag hade hittat min passion och det var mete! 
Dagen efter beställde jag ett feederspö, rulle och tillbehör. 

Idag är jag en sportfiskenörd och i synnerhet mete är något som genomsyrar mitt liv, min vardag och mina drömmar. 


OM BLOGGEN

Jag skriver om mina meteäventyr, men delar även med mig av tips och trix.
Det kan vara allt ifrån hur man kan preparera partiklar till att göra egna ismetevippor. Blir även nya produkter, fiskefilmer, böcker och läsvärda sidor.
Jag fiskar året runt, så sen höst, vinter och tidig vår fiskar jag gädda, men det blir även en hel del feedermete efter färna, mört och björkna. 
Favoritmetoden för gäddan är helt klart ismete, men även flötestrolling och statiskt deadbait mete när isen inte ligger tjock. 
Vår, sommar och tidig höst ägnar jag åt de mindre predatoriska arterna så som sutare, mört, färna och karp.

Namnet på bloggen då?
Det är den enkla anledningen att jag oftast fiskar ensam, sen är jag nog lite av en ensamvarg. Men för den delen är jag inte osocial. 
Men ibland kan det faktiskt vara skönt att spendera några timmar själv bakom spöna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Configuration After installing, you might want to change these default settings: