tisdag 9 juni 2015

Riktigt roligt fiske

I slutet av förra veckan fick jag hem en leverans från Swedbait med lite blandade godsaker. Så det planerades självklart in lite fiske på lördagsmorgonen för att få prova en del av prylarna.

Jag knöt nya riggar och blandade mitt mäsk på fredagskvällen, det skulle bli method feeders denna gången också. Mitt mäsk bestod av 3/4 karpkung och 1/4 krillkung, sen tillsatte jag lite majs, chilihampa, maggot ris och Dry Carp Pellets som jag hade hällt på lite MVDE Liquid Aroma Pellets en stund innan jag blandade ner dem i mäsket för att få ännu mer doft. Jag blandade även ner lite Crafty Catcher Betaine Syrup Coconut och MVDE Liquid Booster Syrup Tutti Frutti  för att få det riktigt sött.


Swedbaits Karpkung var för mig ett nytt mäsk, men direkt när jag öppnade påsen spred det sig en lycka i kroppen, vilken doft! Det luktade fiskmagnet lång väg.
Karpkung är en grov blandning med bland annat hela och krossade pellets i som passar perfekt till method feeders.
När allt var klart och bilen packad var det bara att gå in och fixa i ordning med lite mackor, sen var man redo.
Klockan ringde vid 03:00 och efter kaffet runnit ner och termosen fyllts upp så var man på väg.

Väl framme så var det bara att sätta ihop spöna, mäska upp mina platser lite och sen knåda ihop mäsk runt method feeders och kasta ut. Klockan hade hunnit bli 04:15 när jag hade fått i båda spöna och solen började visa sig.


Efter knappt 10 minuter så får jag dagens första napp som är en brax så klart, men gött med snabb respons. Efter den braxen så startar det ett rejält racefiske, Det känns som det nappar konstant och det är bra med rörelse vid ytan ute på mina platser. Under 3 timmar får jag upp 10 braxar och 2 sutare, sen tappade jag tyvärr ett par fiskar med men det är sånt som händer.

Ett litet krutpaket som bjöd på en rolig fight
Full fart tillbaka igen

Jag har under dessa tre timmar försökt äta mina mackor men det gick inget vidare så vid 07:30 kunde jag sätta mig och hälla upp lite kaffe och äta frukost. En riktigt rolig morgon med många fiskar på mattan, men jag är inte så förvånad då jag hade ett riktigt bra självförtroende efter min lätt euforiska lycka av karpkung-mäsket!


Några koppar kaffe senare så hade klockan hunnit bli 08:30, hade haft en hel del pip i larmen men inget riktigt napp. Så jag vevade in och laddade om med nytt mäsk för att få igång fisket igen.
Satte mig i stolen och plockade fram en bok, jag brukar alltid ha med mig något att läsa eller bläddra i om det går långt mellan nappen. Självklart är det en fiskebok.
Den här dagen hade jag stoppat ner Bob Churchs klassiska bok Big Tench, jag har läst den ett flertal gånger och kan varmt rekommendera den. Visst, boken har några år på nacken men det är trevlig läsning och några tips får man allt.


Men jag hann inte mer än att plocka fram boken så tar mitt ena larm ton, och när jag står där med spöböj så tar andra larmet ton också, ett klassiskt dubbelhugg och jag lyckas landa båda braxarna.

Efter dubbelhugget så ger jag det ytterligare 30 minuter men det händer inget mer och vinden börjar öka så bestämmer mig för att plocka ihop och åka hem.

Men en riktigt fin och rolig morgon blev det med totalt 14 landade fiskar.


2 kommentarer:

  1. Som vanligt trevlig läsning :) kul med riktiga napp-perioder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack Christian! Ja det är galet roligt när man får igång fiskarna ordentligt :)

      Radera

Configuration After installing, you might want to change these default settings: