tisdag 24 mars 2015

Sportfiskemässan 2015

Då var årets Sportfiskemässa över, men vilken mässa det blev!
Nytt besöksrekord på över 14800 besökare fördelat på 3 dagar och Metetorget blev utsett till årets snyggaste monter.

En del av årets snyggaste monter

Hur snyggt som helst

Jag åkte upp till Jönköping på torsdag eftermiddag och hjälpte till att bygga upp montern, grabbarna hade redan slitit på hela dagen men det fanns en del kvar att göra. Vid 21:00 var vi så pass nöjda att vi åkte in till Jönköping för att avnjuta lite mongolisk buffé.

Nästan färdiga så dags att dra och äta

När vi var mätta och nöjda så var det dags att slå in Mullsjö camping på min GPS då vi hade hyrt ett par stugor där. Väl framme var allihop rätt slutkörda så man somnade snabbt. Klockan ringde 05:45, dusch, kaffe och fixa mackor, sen var det dags att bege sig ner till Elmia igen för att fixa i ordning med de sista detaljerna innan portarna slogs upp klockan 09:00.

John och Micke jobbar på de sista detaljerna 
Stefan ställer i ordning det sista vid disken
Jimmie och Stefan är taggade

Omgående började det komma en bra ström med folk och under hela mässan var det många som var framme hos oss bloggare och pratade mete efter olika arter, tackel och utrustning. Det var jag, Stefan thespecimenhunter Jarl och Jimmie metaren Svensson som var på plats alla tre dagarna vid tackelverkstaden.
Fredag och lördag besökte Anton "Rysken" Tsvetkov bordet ibland och knöt lite gäddtackel och snackade mycket gädda.På lördag eftermiddag dök även Henrik Stale upp som skriver på mammothpike, han satt sen på söndagen och knöt lite gäddtackel och pratade massa fiske. Så vi var ett grymt bra gäng vid tackelverkstaden på Metetorget.

Här snackas det gäddfiske

John, Micke och Stefan från Metebolaget hade även de hektiska perioder vid montern med många frågor och även vid försäljningen var det bra med folk. Men huvudmålet med mässan var att visa upp och sprida känslan för metet.

Informativa skyltar blandat med godsaker för fiskarna

Det var full fart från första till sista stund, men även om det var långa dagar så var det helt galet roligt att få träffa er besökare och prata mete i tre dagar. Men även att umgås med alla goa grabbar som jobbade på Metetorget, hur kul som helst så tack allihop!

Stefan och Jimmie jobbar med riggar

Jimmie visar upp lite olika sprayer, majs och pellets

Stefan Jarl visade upp hur en kebabrigg ser ut

John och Stefan snackar storfiskar med Nicka Hellenberg

Henrik och Jimmie kollar på lite väskor

Jag hoppas det blir fler tillfällen och att en och annan besökare blev inspirerad att prova på metet!
Har ni frågor om något så tveka inte att kontakta mig på ensamvargensfiske@gmail.com så ska jag försöka hjälpa er så mycket jag kan.

Till sist vill jag tacka John B Eriksson från Metebolaget som bjöd in mig till mässan så jag fick uppleva dessa dagar, någonting jag kommer att leva länge på!

Nu är fiskeåret 2015 igång på riktigt och man kunde inte få en bättre start, till helgen hoppas jag det ska kunna bli lite mete efter färna!

4 kommentarer:

 1. Hej

  Jag vill bara tacka för det ganska långa och mycket inspirerande samtalet vi hade i fredags på mässan, jag gick därifrån med en massa nya ideer och ser verkligen fram emot fiskesäsongen.

  Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack själv Patrik!
   Vad roligt att höra att du fick nya tankar och idéer kring ditt fiske, jag hoppas verkligen det ska ge resultat!
   Bara börja knyta riggar och testa lite i en balja med vatten hemma :) Sen är det bara att ge sig ut på sjön!

   Ha det gott
   Mvh
   Christian

   Radera
 2. Tack för jag fick köpa stolen i "tältet" den är helt sanslöst grym!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter,
   Kul att höra att du gillar stolen, fint och sitta bekvämt när man fiskar :)

   Radera

Configuration After installing, you might want to change these default settings: