tisdag 31 mars 2015

Hooked on Plastic - Filmtips

Ni som var förbi Metetorget på Sportfiskemässan och sa hej eller eller bara kollade in mina riggar såg att det var mest fakebeten.

Bild på en T-rigg tagen av Jimmie Svensson på Sportfiskemässan 2015

Så jag tänkte fortsätta lite i det spåret och tipsa om en dvd från Enterprise Tackle.


Fakebeten är något som fungerar riktigt bra till de flesta arter, dessa beten suger upp vätskor bra så man kan med lätthet boosta dem med olika dofter. Betena står emot småfiskar som annars lätt kan ta dina maggots, majs eller pellets från kroken, de sitter bra på din hair-rigg och du kan balansera upp dessa riktigt bra då det finns både sjunkande och flytande varianter i Enterprise Tackles sortiment.
Här är länken till deras hemsida.

Nu till dvd:n, det här är en informationsfilm kring deras beten och rigg tillbehör och hur man kan använda dem.


Filmen är 1 timme och 45 minuter och den är indelad i två delar där första delen handlar om karpfiske och hur man kan använda olika beten ihop med olika riggar. Här ser man när Joe Morgan och Frank Warwick visar upp sina tips och trix, men det fångas även en del karp. Den andra delen av filmen är mer inriktad på andra arter och hur man kan använda Enterprise Tackles produkter i sitt fiske, här är det allround specialisten Ian Welch som visar upp sina tips och metoder. Han fångar även ett par fina färnor i den här delen av filmen.
Sist finns det en bonusdel där Danny Fairbrass visar upp sina tips, trix och riggar med fakebeten.


Så är man intresserad av att börja fiska med fakebeten är det perfekt att även köpa hem den här filmen, kostar inte många kronor. Vet tyvärr ingen butik i Sverige som tillhandahåller den men det går enkelt och smidigt att beställa direkt från Enterprise Tackles webbshop.
Några tips på riktigt bra beten att köpa hem och testa är majskorn i sjunkande och flytande för att balansera upp riggen perfekt. Maggots och casters i olika färger så kan man göra en T-rigg som jag beskrivit tidigare på bloggen, kan läsa om den här.
Som sagt, det går enkelt att beställa från England, jag hade mitt paket efter 3 dagar och fakebeten är billigt att fiska med i förhållande till hur länge du kan använda dem. De håller riktigt bra och jag själv har haft samma majskorn i 3 säsonger och det märks knappt att de är använda.
Så inför den här säsongen tycker jag du ska testa att fiska med fakebeten och framöver kommer jag även visa upp hur man enkelt kan använda dessa beten.

Till sist vill jag bara tipsa er om att det finns en nystartad Facebook grupp för alla er som gillar mete!
Det är allt ifrån predator mete till mört, sutare, karp m.m. Om du är nybörjare eller redan passionerad metare så är du välkommen! Klicka bara på länken nedan så kommer du direkt till gruppen.
Passion för Mete

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Configuration After installing, you might want to change these default settings: