onsdag 17 september 2014

Tappert försök

Förra veckan såg jag till att planera in ett av de sista passen för i år efter sutare.
Väderappar kollades flitigt under veckan, men det såg tyvärr inget vidare ut med måttlig/hård nordostlig vind, 12-17 grader och mulet.
Men ut skulle jag så tänkte ge det ett försök på lördag morgon, riggar knöts, mäsk blandades till och bilen packades på fredag kvällen. Obligatoriska mackor, saft och kaffe fixades till, alarmet ställdes på kl 05:00.

Vid kvart i sex var jag framme och grejorna plockades snabbt ut ur bilen, ett par platser mäskades upp, spöna fixades till och snart var båda riggarna på sina platser.

spombade ut lite mäsk
Tyvärr såg det ut som oraklen i telefonen hade rätt, vinden var nordostlig och mulet, ca 13 grader så ingen skön sommarvärme, men alltid gott att få sitta vid sjökanten och spana ut med en god kopp kaffe i handen.

Höstkänsla
Vinden var rätt kylig när jag satt i stolen och mumsade på mina mackor, man fick höstkänslor och i samma sekund gjorde en gädda ett argt utfall och flög genom luften. Synd bara att det var på min uppmäskade plats. Klockan tickade på och larmen var oroväckande tysta, dags för någon förändring. Letade i hinken och tänkte att någon fruktig doft kanske kunde trigga igång det hela, och byta till PVA istället för methodfeeders. Så bara att veva upp och knyta om lite och fylla på pva röret så var snart grejorna ute igen och det kändes rätt.

PVA påfyllt, så dags att knyta ett par stickor
Tyvärr tickar klockan på och larmen är tysta, vinden ökar och ingen sol så temperaturen stiger inget nämnvärt.

Vinden ökar och larmen är tysta
När klockan började närma sig 11:00 var det dags att packa ihop, bara att bita i det sura äpplet och inse att man blankade, men förhållandena var inte optimala så jag visste att det skulle bli svårt och vattentemperaturen hade sjunkit rejält.

Färgerna börjar skifta på vass och löv
Hösten är helt enkelt här, det betyder bara att det är nya tider på gång, nämligen gäddmetetider. Men det kommer bli ett pass till innan jag byter helt till gäddorna. Det passet kommer bli lite speciellt, men mer om det kommer dyka upp både här men även på facebook-sidan, så passa på och gilla sidan.

Skitfiske på er till nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Configuration After installing, you might want to change these default settings: