Så vad behövs då till detta hemkok? Inte mycket faktiskt.
Majsolja, aromer, honung, burkar, olika mått, papper, penna, kastrull och en sked att röra med.
Atamon använder jag för att slippa mögel om det inte ska användas ganska omgående.
Det som behövs till hemkok av oljor. |
Man kan använda alla möjliga aromer, men jag har haft bäst resultat med vanilj och mandel.
Mandel är min absoluta favorit till sutar fisket.
Dessa aromer har fungerat bra för mig. |
Du tar 1 deciliter majsolja och 1 tesked arom extrakt, häll ner det i en kastrull och rör om lite, sen värmer man upp det sakta under omrörning, det för absolut inte börja koka.
Börjar det koka är det tyvärr inte användbart.
Nu börjar det bli dags att ta bort kastrullen från spisen. |
Under tiden oljan svalnar kan du ta atamon och hälla i lite i en burk, jag brukar använda gamla bearnaise burkar, gott att äta och bra till fisket, så win win! På med locket och skaka ordentligt, sen är den redo för oljan. Häll i oljan i burken, glöm inte att ta bort locket innan bara. Tillsätt sedan 1 matsked honung, flytande eller vanlig spelar ingen större roll. Rör runt ordentligt tills de har blivit en jämn vätska av det. På med locket och skriv vad det innehåller, skriv även dit ett datum.
Färdig mandelolja med honung. |
två burkar klara, mandel till vänster vanilj till höger. |
häll ner lite olja i ditt mäsk, din stickmix eller om man använder fake beten, låt dessa ligga i oljan och suga åt sig. Det ger fisk!
Men vad skulle jag med papper och penna till då kanske du undrar?
Det bästa du kan göra är att skriva ner allt, vilken mängd du använde av alla ingredienser o.s.v. Du kanske hittar ett magiskt recept för att fånga din drömfisk. Tänk då om du sen inte vet hur du gjorde det! Så skriv ner dina recept i ett block och börja experimentera.
Lycka till och skitfiske!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar