måndag 12 januari 2015

Mer ismete

De första dagarna av 2015 innehöll plusgrader, regn och en storm vid namn Svea. Jag var ganska säker på att isen hade tagit rejält med stryk. Men så kom kylan tillbaka ett par dagar och det kliade ganska omgående i fingrarna, stack ut och kollade isen som var 8 centimeter. Så bestämde mig att det fick bli ett kortare pass den 6 januari.

Klockan ringde vid sex, gick upp och kollade temperaturen som visade minus 8,6. Tyckte det var lite onödigt kallt, kröp ned en stund till i sängen. Men ganska snart tog fiskesuget över och en stund senare var pulkan packad, bilen styrde mot sjön och vandringen på isen började.
Vid halv nio var alla spön utsatta, satte mig i stolen och avnjöt dagens första kopp kaffe ihop med lite mackor.

Sista spöt utsatt och pulkan har parkerats
Temperaturen hade gått upp till 2-3 minusgrader, vindstilla och solen började titta fram bakom träden, helt enkelt en grym morgon. När jag satt där i min ensamhet så hör jag en bjällra och en av vipporna hade fällt. Slängde mackan i stolen och halkade mig fram på den glashala isen till spöt. Lina lämnade rullen och snart stannade gäddan. Satte in mothugg och fast fisk, efter en kort stund så kom det upp en mindre gädda på knappt 2 kilo. Den fick snabbt åka tillbaka ner i hålet, härlig start tänkte jag med fäll efter knappt femton minuter.
Gick tillbaka till min macka och hällde upp en kopp kaffe till och hoppades på ett nytt fäll.

Härlig start på dagen
Fortfarande minusgrader så fick gå och rensa hålen på is till och från, men så sakta kröp temperaturen upp till nollan och självklart började vinden tillta.

Klockan tickade på men tyvärr så förblev bjällrorna tysta, började flytta ett par spön till ställen där jag fått fisk tidigare i ett lätt desperat försök att få lite action i den tråkiga snålblåsten.
När allt var flyttat satte jag mig i stolen och drack ett par koppar blåbärssoppa för att få lite värme i kroppen då ena vippan börjar röra sig, men lugnar snabbt sig igen. Det borde bli ett fäll på det spöt om en stund tänkte jag, men klockan fortsatte ticka på och inget hände.

I väntan på att det ska fälla på något spö
Min fisketid var begränsad som vanligt, så vid strax innan 13:00 fick jag börja packa ihop med ett väldigt magert resultat. Men slapp det fula ordet och fick även göra premiären av fiskeåret 2015 på isen, vilket kändes väldigt bra.

Jag hoppas att det ska bli fler tillfällen snart men tyvärr så verkar inte vädret kunna bestämma sig så man får helt enkelt se vad det kan bli härnäst. Kanske lite gäddmete i öppet vatten eller så kommer kylan tillbaka så man kan få lite fler ismetepass, då jag inte är speciellt nöjd med mina två senaste.

I mitt nästa inlägg tänkte jag visa hur jag gjort mina spöställ till ismetet och även ett annat litet tips. Så håll utkik här eller så går man in och gillar min Facebook sida för att få reda på när bloggen är uppdaterad. Men även lite andra tips på filmer, sidor m.m. dyker upp där.

Skitfiske på er till nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Configuration After installing, you might want to change these default settings: