torsdag 10 juli 2014

En natt vid sjön

Förra veckan spenderade jag en natt vid ett ganska nytt vatten för mig, det är ingen som fiskat där aktivt på många år så ingen vet riktigt vad det finns i sjön. De jag har pratat med om sjön har sagt att de fick grov sutare där förr och att det finns gott om abborre och gädda.

Min plats för natten
Jag mäskade upp en plats i några dagar och på torsdag kväll vid 19:00 var jag ute. Fick ta två vändor för att få ner packningen, sjön ligger väldigt avsides så det var helt klart tungt att få ner alla prylar.

Utsikt
Vid 20:00 var båda mina spön ute och sen var det dags att slå upp tältet innan det blev lite kaffe.

Efter ca 1 timme så fick jag ett par pip i ena larmet, men det blev inte mer, så vid 23 kröp jag ner i sovsäcken och lyssnade på träden innan John blund kom på besök. Vaknade till vid tre av ett par pip men igen så blev det inget mer, somnade om och sov gott till halv sju, låg en stund och stirrade ut över sjön och lyssnade på fåglarna, men så mitt i allt så drar det iväg på spöt som pipit innan. Kom ut snabbt till spöt och lyfte, kände fisken men efter bara några sekunder så händer det som inte får hända, fisken släpper. Kvar står man i linne, kalsonger och foppatofflor med tomhet och många fula ord ekade över sjön. Men efter en stund så hade jag kastat om.

Mitt basecamp
Min betrodda rigg
Dags för frukost, som denna morgon bestod av havregrynsgröt och självklart kaffe, smakade riktigt gott.

Frukostdags
Tyvärr så förblev mina larm tysta och jag fick snällt packa ihop och åka hem.

Efter jag slickat såren en stund och haft lite tid att fundera så var jag antingen på fel ställe i sjön, dålig tidpunkt eller så finns det ingen fisk, hehe. Men innan jag gör ett nytt försök får jag göra min hemläxa lite bättre och undersöka närmare på andra platser i sjön.

Skitfiske på er till nästa gång!

2 kommentarer:

 1. Du verkar bedriva ett spännande fiske. Några tips och förslag till en nybörjare? Lämplig utrustning mm?

  SvaraRadera
 2. Hej Ludwig,
  Ska du fiska sutare så brukar det vara bra att hålla sig vid näckrosor eller annan vegetation. Sutaren rotar på botten så håll dit bete där.
  Antingen kan du meta med flöte och använda dig av lyftmetoden, kolla denna länk för mer info, http://www.fiskesnack.com/forum/showthread.php/19439-Sutarfiske

  Det går även bra att köra bottenmete med quiverspö, då har du inget flöte utan en känslig topp på ditt spö som indikerar napp, här står de mer info http://metetorget.com/wordpress/?page_id=429

  Eller så kan man köra det rent statiskt med larm. Då använder jag mig av bolt rigg, förklaras här. http://www.carpland.co.uk/safety_bolt_rig.htm

  Använd majs, mask, kikärtor, räka, boilies m.m Det mesta fungerar så prova dig fram.

  När det gäller utrustning så finns det hur mycket som helst, men ska du börja enkelt så köp ett specialist spö så får du ett bottenmete och flötmete spö i ett, och det går även bra att använda till larm.
  kolla på denna sidan, http://www.metebolaget.se/index.php Där hittar du mycket utrustning och många tips och videos om hur produkterna fungerar.

  Jag hoppas det hjälper dig lite.
  Mvh
  Christian

  SvaraRadera

Configuration After installing, you might want to change these default settings: